Ήταν μαζί από παιδιά. Παντρεύτηκαν. Έμεινε δασκάλα στα μέρη τους, αλλά αυτός, καπετάνιος, γύριζε από λιμάνι σε λιμάνι. Κατάφερε να βρει καράβι που έκανε δρομολόγια τοπικά, στα μέρη τους. Λιγότερα τα χρήματα αλλά ερχόταν πιο συχνά κοντά στην οικογένεια του. Του Αγίου Δημητρίου πήγαν να ευχηθούν σε συγγενή τους. Εκεί την γνώρισε. Ήταν Έρωτας κεραυνοβόλος. Στην αρχή του αντιστάθηκε. Παντρεμένος με δύο παιδιά, τι να τον κάνει; Στιγμές δυνατές με πάθος θα ζούσε και μετά; Το ζητούμενο για την ζωή της, ήταν πως να τακτοποιηθεί. Αλλά ήταν καθορισμένο από την μοίρα να αγαπηθούν και να μείνουν εραστές για πολλά χρόνια. Στην ζωή της προσπάθησαν να μπουν άλλοι, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Τα χρόνια περνούσαν. Μεγάλωναν, η γυναίκα του, τα παιδιά του, αυτός και αυτή. Έκανε εγγόνια, βγήκαν στην σύνταξη αυτός, η γυναίκα του και η ερωμένη. Άλλαξαν συνήθειες στην ζωή τους, τόπο κατοικίας, τηλέφωνα. Πάλι ήταν καθορισμένο από την μοίρα, να χαθούν. Μέχρι που αυτή η ίδια μοίρα, θέλησε να παίξει μαζί τους για να ξεφύγει από την ρουτίνα της.

Κτύπησε η πόρτα της επίμονα. Σαν άκουσε την φωνή του, λύγισαν τα πόδια της. Ξαναβρέθηκαν μετά από καιρό και ήταν σαν τότε, αλλά όλα ήταν τώρα διαφορετικά. Στην καρδιά της είχαν μείνει ευχάριστες στιγμές. Ίσως τελικά να μην ήθελε να φτιάξει την ζωή της. Έμεινε ανύπαντρη, δική της απόφαση ήταν, δεν του κρατούσε κακία.

«Δεν το έχω μετανιώσει, σε αγαπούσα. Είμαι καλά τώρα. Εσύ πες μου…»

Και της είπε. Είχε κατέβει στην Αθήνα για να τακτοποιήσει τα σχετικά με την σύνταξη της γυναίκας του που έφυγε ξαφνικά από την ζωή πριν λίγο καιρό.

«Θα έρχομαι συχνά να σε βλέπω αν και εσύ το θέλεις.»

Αυτό που περίμενε ολόκληρη την ζωή της το άκουγε τώρα. Δεν του απάντησε. Απλά τον κοίταξε και τον αγκάλιασε. Τι περίεργο! Δεν κτυπούσε δυνατά η καρδιά της σαν  κάποτε. Χώρισαν μετά από λίγη ώρα, με την υπόσχεση να συναντηθούν σύντομα.

Μετά από λίγες μέρες ταξίδευε στην Αυστραλία, σε συγγενείς της. Θα έμενε μακριά για λίγο ή για πολύ μέχρι να χαθούν τα ίχνη της. Δεν τον αγαπούσε πια. Ήταν μοιραίο να μην ξαναβρεθούν.

Comments

Αννα Μαρία Γραμμένου
Η Αννα Μαρία Γ.Γραμμένου, γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλλιθέα Αθηνών. Έχει ρίζες στην Κέρκυρα και τον Πόντο. Σπούδασε ξενοδοχειακά και με υποτροφίες συνέχισε τις σπουδές στην Ελβετία και Γαλλία. Διαβάστε Περισσότερα.