Ποιοι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορα; Η γάτα μας ή εμείς;

Ποιοι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορα; Η γάτα μας ή εμείς; | Βελούδινες Πατούσες | Anthia.net


Έχουν εισβάλει στην ζωή μας…

Πολλές φορές την έχουν κάνει άνω κάτω…

Άνθρωποι που την έχουν αγαπήσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και υπάρχουν και αυτοί που και μόνο, στην λέξη γάτα τους πιάνει πανικός…

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ανθρώπους να λένε ….

-Μην μου μιλάτε για γάτες, όταν τις βλέπω θέλω να τις κλωτσάω, με  εκνευρίζουν .

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, αποδείχτηκε πως οι γάτες είναι η αιτία για την εξαφάνιση του άγχους σε πολλούς ιδιοκτήτες γατιών. Οι άνθρωποι όπου ζούσαν έστω και με μία γάτα ήταν πιο ήρεμοι και  πιο ανεβασμένοι ψυχολογικά.

Καμία απολύτως ψυχολογική πάθηση δεν τους είχε αγγίξει.

Μήπως τελικά η γάτα είναι ένα παρεξηγημένο ζώο;

Είναι γνωστό ότι οι γάτες είναι περήφανες, λατρεύουν την ανεξαρτησία τους, θέλουν καθαρό τον χώρο τους, θέλουν  να τρίβουν  το κεφάλι τους στο δικό σας, σας ακλουθούν παντού  και σας κοιτάζουν  στα μάτια. Πολλές φορές μάλιστα σας φέρνουν σε αμηχανία.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι γάτες είναι σνομπ …

Καμία σχέση, έχουν την δικιά τους συμπεριφορά και ανάλογα με το τι συμβαίνει γύρω τους αντιδρούν.

Πρέπει εμείς οι λάτρεις της γάτας να κατανοήσουμε τα σήματα της, είναι μοναδικές και ξεχωριστές, ξέρουν τι θέλουν.

Όταν η ουρά τους  είναι ψηλά, όταν τα αυτάκια τους είναι  όρθια, τότε είναι πολύ χαρούμενες.

Μια πολύ θυμωμένη γάτα, παίρνει στάση άμυνας, τα αυτάκια της πάνε προς τα πίσω,  το βλέμμα της σκοτεινιάζει νιαουρίζει απειλητικά και όπου πας σε παρακολουθεί.

Ποιοι πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορα; Η γάτα μας ή εμείς; - Anthia.netΧωρίς κανένα δισταγμό μπορεί να απλώσει τις πατούσες της, να αρπάξει τα πόδια σας και να τα δαγκώσει.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες τις γάτες οπότε ηρεμήστε.

Αν την δείτε να κάνει την ανάγκη της στα παπούτσια σας ή σε κάποιο άλλο σημείο στο σπίτι πέρα από την αμμολεκάνη της,  τότε κάτι δεν πάει καλά.

Προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας, ίσως τελευταία να είχατε δουλειά και μην είχατε χρόνο για αυτήν.

Κάποια θελήματα που παλιά της κάνατε, τώρα αυτά τα θελήματα μπήκαν στον περιθώριο και αυτό δεν της αρέσει.

Αν την βλέπετε να πλένετε με μανία σε σημείο, ώστε να ματώνει το δέρμα της, συνήθως αυτό δείχνει γάτα με άγχος.

Όλα αυτά; Πηγάζουν μέσα από τον έρωτα της που είχε για σας, γιατί οι γάτες, αγαπούν υπερβολικά και αν βιώσουν ένα αποχωρισμό από ένα μέλος της οικογένειας ή μία αδιαφορία εκ μέρους σας, πολύ εύκολα μπορεί να πέσουν σε κατάθλιψη.

Όπως έχετε καταλάβει…

Αυτοί που πρέπει αλλάξουν συμπεριφορά, δεν είναι η γάτα σας αλλά εσείς…

Μην αλλάξετε τις συνήθειες της …

Μην ξεχνάτε ότι έχει μάθει την δική της καθημερινότητα και οι αλλαγές ιδιαίτερα,  δεν αρέσουν σε όλες τις γάτες…

Ότι κάνατε παλιά μαζί της συνεχίστε να το κάνετε…

Αγκαλιές… Οι περισσότερες γάτες διψούν για αγκαλιές ενώ κάποιες άλλες κάνουν τις δύσκολες, δεν έχετε προσέξει όταν παίρνεται μία γάτα αγκαλιά η άλλη η δεύτερη σας γάτα,  κοιτάζει με ζήλια;

Προσπαθήστε ακόμη, να μην αλλάζετε την ώρα ταΐσματος της γάτας, του παιχνιδιού ενώ αν έχετε σκοπό να φέρετε καινούργια παιχνίδια στο σπίτι, μην ξεχάσετε αυτό να το κάνετε σταδιακά,  χωρίς να απομακρύνεται τα παλιά της παιχνίδια.  Αφήστε την να κάνει η ίδια την επιλογή.

Κάντε το σπίτι σας, όσο γίνεται πιο φιλικό για την μοναδική σας αγάπη, την γάτα σας.

Ποτέ μα ποτέ φωνές στην γάτα… Η υπομονή είναι η απάντηση σε όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι σας με την γάτα γύρω,  να εξερευνά το κάθε τι.  Ένα απλό ΟΧΙ σε έντονο ύφος, είναι αρκετό για να πάρει το μήνυμα.

Μία καρέκλα σε ένα σημείο στο σπίτι όπου θα μπορεί η γάτα σας να σκαρφαλώσει και να εξερευνά έξω τον κήπο, είναι το καλύτερο δώρο για την γάτα σας..

Κλείνοντας θα λέγαμε ότι η  στείρωση της γάτας έχει πολλά οφέλη. Την κρατάει μακριά από ασθένειες, όπως  η λευχαιμία και το Aids, τις τάσεις φυγής,

μείωση τροχαίων ατυχημάτων, γίνεται  λιγότερο επιθετική, γίνεται τρυφερή ενώ στα θηλυκά μειώνεται ο κίνδυνος φλεγμονών της μήτρας.

Όλα όσα σας απασχολούν για την συμπεριφορά της γάτας σας και όχι μόνο,  καλό είναι, να αποτείνεστε στον γιατρό της, αυτός θα σας διαφωτίσει περισσότερο για όλα όσα συμβαίνουν.

Comments

Βελούδινες Πατούσες
Η Αγάπη προς τις γάτες δημιούργησε ένα όμορφο χώρο στην Λεμεσό, ένα γατώνα βασικά, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, μία παροχή υπηρεσιών, κάνοντας την αγάπη και την στοργή προς τις γάτες επάγγελμα. Η ιδέα ξεκίνησε το 2011 και στην αρχή η μόνη παροχή ήταν η κατ΄οικον φροντίδα των γατιών. Διαβάστε Περισσότερα.