Δύσκολη μέρα στη δουλειά ; Διάλειμμα ανεφοδιασμού!

Δύσκολη μέρα στη δουλειά; Διάλειμμα ανεφοδιασμού! | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net


Είστε κάπου στο εκατοστό email που πρέπει να απαντήσετε, έχετε ήδη απαντήσει το εικοστό τηλεφώνημα, δεχθήκατε δύο- τρία τηλεφωνήματα από ενοχλητικούς πελάτες, χρειάστηκε να κάνετε επιπλέον τη δουλειά κάποιου άλλου συναδέλφου, ή σας ζήτησαν να μείνετε μέσα για υπερωρίες την τελευταία στιγμή; Όπως και να ‘χει το έργο είναι γνωστό: πίεση, ένταση, άγχος, πανικός, έλλειψη χρόνου, μηδέν αντοχές και δεν είστε πουθενά κοντά στην ολοκλήρωση των καθηκόντων…

Έχετε την εντύπωση πως δεν πρέπει να χάσετε λεπτό, πως πρέπει να μείνετε προσηλωμένοι χωρίς ένα διάλειμμα για να τελειώσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα; Λοιπόν, κάνετε λάθος! Όταν όλες σας οι αντοχές έχουν σπαταληθεί, όταν έχετε ήδη υποστεί εξουθένωση, όσο και να το πιέζετε η συγκέντρωσή σας θα εξακολουθεί να διασπάται, και γενικά το μυαλό σας θα συνεχίσει να γλιστρά πίσω στο hibernate mode. Ώρα για ένα μικρό διάλειμμα ανεφοδιασμού. Πιο κάτω ακολουθεί μια λίστα πέντε βασικών εισηγήσεων για γρήγορη αναζωογόνηση.

Δύσκολη μέρα στη δουλειά; Διάλειμμα ανεφοδιασμού!

Χρήσιμες Εισηγήσεις

  • Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Συγκεντρωθείτε στις λεπτομέρειες της εικόνας, στους ήχους, στις αισθήσεις σας. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αναζητήστε στον υπολογιστή σας φωτογραφίες φυσικών τοπίων. Οι έρευνες με φοιτητές έδειξαν ότι όσοι αφιέρωσαν λίγο χρόνο να κοιτούν εικόνες τοπίων μπόρεσαν να συγκεντρωθούν καλύτερα στο διάβασμα και να τα πάνε καλύτερα στις εξετάσεις τους.
  • Πιείτε ένα ρόφημα το οποίο θα φτιάξετε εσείς. Όταν ενεργοποιούμαστε ξυπνάμε από το λήθαργο και συνάμα η διακοπή μας βοηθάει να επιστρέψουμε στη δουλειά με φρέσκο μυαλό.
  • Φάτε ένα σνακ. Πολλές φορές χρειαζόμαστε ενέργεια ενώ δεν αισθανόμαστε πείνα.
  • Κάντε ένα μικρό μουσικό διάλειμμα. Βάλτε τα ακουστικά σας, καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και ακούστε το αγαπημένο σας τραγούδι.
  • Κάντε μια άσκηση χαλάρωσης. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να ανακουφιστείτε από το στρες.

Μήπως μπορείτε να σκεφτείτε κι άλλες εισηγήσεις; Ο καθένας έχει συνήθως τους δικούς του τρόπους με τους οποίους επιχειρεί να αναζωογονηθεί. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζουμε έγκαιρα πότε χρειάζεται να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να το προσπαθούμε με τρόπους που λειτουργούν για μας.

Καλή επιτυχία και… καλή αναζωογόνηση!

Comments

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.