Ειδικοί Συνεργάτες

Η ομάδα των ειδικών αρθρογράφων

 

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου - Anthia.net

Η Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Ως ψυχοθεραπεύτρια κατέχει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας (ECP). Είναι επίσης εξειδικευμένη προσωποκεντρική επόπτρια για επαγγελματίες ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Δίνει διαλέξεις, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια κι έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Κύπρο για την ενημέρωση του κοινού σε διάφορα ψυχολογικά θέματα. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Η Άνθια είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ψυχοθεραπευτών (ΠΣΨΘ), του Κυπριακού Συνδέσμου Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΣΠΨΣ) και του Συνδέσμου EMDR CYPRUS. Είναι επίσης συμπρόεδρος του EMDR CYPRUS. Στον ελεύθερο της χρόνο η Άνθια εξασκείται στις πρακτικές διαλογισμού κι ενσυνειδητότητας (mindfulness) κι ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Είναι επίσης συγγραφέας κι έχει δημοσιεύσει τόσο επιστημονικά άρθρα όσο και διηγήματα. Πρόκειται σύντομα να εκδώσει το πρώτο της μυθιστόρημα.

 

 

Δένα Λοΐζου - Anthia.netΗ Δένα Λοΐζου είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (BSc Psychology, MA Counselling) και έχει επίσης πάρει το επαγγελματικό της δίπλωμα στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία από το Czech Medical Institute.  Είναι  εκπαιδευμένη και εγκεκριμένη συνεργάτης για την Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εργάζεται ιδιωτικά τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και  Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη. Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία προσφέροντας προγράμματα Συναισθηματικής Αγωγής αλλά και Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά. Δίνει συχνά διαλέξεις σε γονείς και συντονίζει ομάδες γονέων. Στον ελεύθερο της χρόνο συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Της αρέσει επίσης να ορθογραφεί. Συνεργάζεται με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου εδώ και  8 χρόνια στο Κέντρο Για Την Ιθάκη και έχουν επίσης  οργανώσει μαζί Βιωματικά Εργαστήρια Αυτογνωσίας.

 

Κούλλα Κυριζή - Anthia.netΗ Κούλλα Κυριζή είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Nottingham στην Αγγλία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο London South Bank University στη Συμβουλευτική και Ψυχολογία των Εξαρτήσεων. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία, Παχυσαρκία) από το National Center for Eating Disorders. Το 2013 ολοκλήρωσε Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζευγαριών από το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου. Εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία και στη Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας “Για την Ιθάκη”. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία.

 

Μαρίνα Χ¨Θεολόγου - Anthia.net

Η Μαρίνα Χ¨Θεολόγου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική, στην Αγγλία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζευγαριών στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου. Εκπαιδεύτηκε τα επόμενα δύο χρόνια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων (παιγνιοθεραπεία). Φοιτά στο δεύτερο έτος στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα. Η Μαρινα από το 2013 διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια ψυχικής ενδυνάμωσης τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Συντονίζει και εμψυχώνει θεραπευτικές ομάδες ενώ παράλληλα δίνει διαλέξεις και οργανωνει σεμιναρια για γονείς. Παράλληλα, συνεργάζεται με σχολεία και μουσεία. Εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία και στην Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, ” Για την Ιθάκη”.

 

 

Μάχη Κλεάνθους - Anthia.netΗ  Δρ. Μάχη Κλεάνθους (www.drmachicleanthous.com) είναι ειδικός Παιδοψυχίατρος. Απέκτησε  πτυχίο στην Ιατρική  από το Semmelweis University το 2003. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της (2012) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Örebro, Σουηδία. Μέχρι το 2015 δούλεψε σαν επιμελήτρια στο νευροψυχιατρικό τμήμα της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου και από το 2015 μἐχρι τον Ιούνιο του 2017 σαν επιμελήτρια στο Νευροψυχιατρικό τμήμα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών και Εφήβων του Örebro. Παράλληλα υπήρξε Σύμβουλος Παιδοψυχιατρικής στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Επιτροπής Φαρμάκων στον νομό του Örebro. Εχει λάβει βασική εκπαίδευση στη θεωρία και εφαρμογή της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στη Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Södersjukhuset στη Στοκχόλμη, Σουηδία. Παρακολούθησε, επίσης, σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα που αφορούν στην γενικότερη παιδοψυχιατρική, αλλά και τις διαταραχές διατροφής. Η Δρ. Κλεάνθους είναι κάτοχος πιστοποιητικών για την παροχή των ακολούθων: ADOS2 (Autism Diagnostic Observation Schedule) και DC:0-3R (The Diagnostic Classification of Mental Health and Developmental Disorders of Infancy and Early Childhood).  Η Δρ. Κλεάνθους επαναπατρίστηκε τον Ιούλιο του 2017 και για κάποιους μήνες δούλεψε στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Μακάρειου Νοσοκομείου στην Λευκωσία. Η Δρ. Κλεάνθους είναι Συνεργάτης ειδικός επιστήμονας για την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από τον Νοέμβριο του 2017 ανήκει στην όμαδα επιστημόνων που επανδρώνουν το κέντρο Resilient Lives-Centre for Social and Emotional Health στη Λευκωσία.

 

Neophytos TheodoridisΟ Δρ. Νεόφυτος Θεοδωρίδης αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000 και απέκτησε την ειδικότητα της ψυχιατρικής στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το 2007. Aπό το 2009 διατηρεί ιατρείο στη Λεμεσό. Για τον κάθε ασθενή εφαρμόζει εξατομικευμένη προσέγγιση έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η λειτουργικότητα του ασθενή με όσο το δυνατό λιγότερες παρενέργειες, βασιζόμενος στις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπεία.

 

 

Ελένη Σιαφλιάκη - Anthia.netΗ Ελένη Σιαφλιάκη είναι εργασιακή ψυχολόγος {BSc (Ηons) in Psychology Lincoln University & MSc in Occupational/Organisational Psychology Surrey University}. Έχει εξειδικευτεί στην ψυχομετρία και είναι κάτοχος των Level A & B in Occupational Testing και Ηogan Personality Inventory Test Using. Eίναι μέλος των Βritish Psychological Society & Division of Occupational Psychology (U.K.) και έχει εργασθεί στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού σε διάφορες εταιρίες. Η επαγγελματική της εμπειρία εστιάζεται στην επιλογή, αξιολόγηση, εκπαίδευση και συμβουλευτική προσωπικού καθώς και την ψυχομετρία. Έχει διεξαγάγει έρευνες που αφορούν το εργασιακό στρες και την αντιμετώπισή του καθώς και την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής.
Μαζί με την Άνθια Χριστοδούλου-Θεοφίλου έχουν οργανώσει ομάδες αυτογνωσίας παρέχοντας υποστηρικτική συμβουλευτική. Εχει αρθρογραφήσει σε ποικίλα περιοδικά και έχει κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια εργασιακού χαρακτήρα. Παράλληλα με την εργασιακή της δραστηριότητα, ασχολείται με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Βελούδινες ΠατούσεςΒελούδινες Πατούσες - Anthia.net. Η Αγάπη προς τις γάτες δημιούργησε ένα όμορφο χώρο στην Λεμεσό, ένα γατώνα βασικά, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, μία παροχή υπηρεσιών, κάνοντας την αγάπη και την στοργή προς τις γάτες επάγγελμα.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2011 και στην αρχή η μόνη παροχή ήταν η κατ΄οικον φροντίδα των γατιών.
Μια ιδέα λοιπόν, όπου η Έλενα και η Βαλέρια πιστές και αφοσιωμένες στις γάτες τοποθέτησαν την αγάπη τους και το μεράκι τους προς αυτές.
Δημιούργησαν ένα μικρό ξενοδοχείο γατιών και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, έβαλαν την τέχνη της αγάπης, σαν σφραγίδα στα δωμάτια των βελούδινων πατουσών.
Αναλαμβάνουν την παραλαβή της γάτας σας από το σπίτι και την μεταφορά της, στους κήπους όπου στεγάζεται το μικρό ξενοδοχείο που φέρει το όνομα Βελούδινες πατούσες. Στην συνέχεια αναλαμβάνουν και την επιστροφή της στο σπίτι.
Στο τέλος της διαμονής, οι βελούδινες πατούσες, προσφέρουν ένα cd ή ένα dvd με φωτογραφίες και βίντεο με όλες τις δραστηριότητες της γάτας σας κατά την διάρκεια της παραμονής της στο χώρο των β. πατουσών.

Η κάθε γάτα έχει το δικό της δωμάτιο διαμονής, παιχνίδια, καλό φαγητό όπως μαγειρευτό κοτόπουλο με ρυζάκι καθώς και κονσερβάκι και κροκέτα επιλογής.
Μα πάνω απ΄όλα; Αγάπη…
Υπάρχει το δωμάτιο παιχνιδιών όπου οι γάτες μεταξύ τους, αν το θελήσουν οι ιδιοκτήτες τους έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και παίζουν απεριόριστα.
Αν οι ιδιοκτήτες το θελήσουν οι γάτες μπορούν να κάνουν και την βόλτα τους στους κήπους.

Για πληροφορίες στο 96381207 στην Λεμεσό.
Και στο Facebook βελούδινες πατούσες