Ειδικοί Συνεργάτες

Η ομάδα των ειδικών αρθρογράφων

 

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου - Anthia.net

Η Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία, Παχυσαρκία). Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Δίνει διαλέξεις, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια κι έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές στην Κύπρο για την ενημέρωση του κοινού σε διάφορα ψυχολογικά θέματα. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το ερασιτεχνικό θέατρο, την τέχνη και τη δημιουργική γραφή θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Αρθρογραφεί σε Κυπριακά περιοδικά κι έχει δημοσιεύσει τόσο επιστημονικά άρθρα όσο και διηγήματα.

 

Δένα Λοΐζου - Anthia.netΗ Δένα Λοΐζου είναι Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία (BSc Psychology, MA Counselling) και έχει επίσης πάρει το επαγγελματικό της δίπλωμα στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία από το Czech Medical Institute.  Είναι  εκπαιδευμένη και εγκεκριμένη συνεργάτης για την Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εργάζεται ιδιωτικά τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και  Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη. Συνεργάζεται με Νηπιαγωγεία προσφέροντας προγράμματα Συναισθηματικής Αγωγής αλλά και Βιωματικά Εργαστήρια για παιδιά. Δίνει συχνά διαλέξεις σε γονείς και συντονίζει ομάδες γονέων. Στον ελεύθερο της χρόνο συμμετέχει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας. Της αρέσει επίσης να ορθογραφεί. Συνεργάζεται με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου εδώ και  8 χρόνια στο Κέντρο Για Την Ιθάκη και έχουν επίσης  οργανώσει μαζί Βιωματικά Εργαστήρια Αυτογνωσίας.

 

Κούλλα Κυριζή - Anthia.netΗ Κούλλα Κυριζή είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο University of Nottingham στην Αγγλία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο London South Bank University στη Συμβουλευτική και Ψυχολογία των Εξαρτήσεων. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία, Παχυσαρκία) από το National Center for Eating Disorders. Το 2013 ολοκλήρωσε Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζευγαριών από το Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου. Εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία και στη Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας “Για την Ιθάκη”. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με τη φωτογραφία.

 

Μαρίνα Χ¨Θεολόγου - Anthia.net

Η Μαρίνα Χ¨Θεολόγου είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική, στην Αγγλία. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζευγαριών στο Συστημικό Ινστιτούτο Κύπρου. Εκπαιδεύτηκε τα επόμενα δύο χρόνια στη Συστημική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Εφήβων (παιγνιοθεραπεία). Φοιτά στο δεύτερο έτος στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης στην Αθήνα. Η Μαρινα από το 2013 διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια ψυχικής ενδυνάμωσης τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες. Συντονίζει και εμψυχώνει θεραπευτικές ομάδες ενώ παράλληλα δίνει διαλέξεις και οργανωνει σεμιναρια για γονείς. Παράλληλα, συνεργάζεται με σχολεία και μουσεία. Εργάζεται ιδιωτικά στη Λευκωσία και στην Λεμεσό στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, ” Για την Ιθάκη”.

 

 

Μάχη Κλεάνθους - Anthia.netΗ  Δρ. Μάχη Κλεάνθους (www.drmachicleanthous.com) είναι ειδικός Παιδοψυχίατρος. Απέκτησε  πτυχίο στην Ιατρική  από το Semmelweis University το 2003. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητα της (2012) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Örebro, Σουηδία. Μέχρι το 2015 δούλεψε σαν επιμελήτρια στο νευροψυχιατρικό τμήμα της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ίδιου νοσοκομείου και από το 2015 μἐχρι τον Ιούνιο του 2017 σαν επιμελήτρια στο Νευροψυχιατρικό τμήμα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών και Εφήβων του Örebro. Παράλληλα υπήρξε Σύμβουλος Παιδοψυχιατρικής στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων Επιτροπής Φαρμάκων στον νομό του Örebro. Εχει λάβει βασική εκπαίδευση στη θεωρία και εφαρμογή της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στη Παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Södersjukhuset στη Στοκχόλμη, Σουηδία. Παρακολούθησε, επίσης, σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα που αφορούν στην γενικότερη παιδοψυχιατρική, αλλά και τις διαταραχές διατροφής. Η Δρ. Κλεάνθους είναι κάτοχος πιστοποιητικών για την παροχή των ακολούθων: ADOS2 (Autism Diagnostic Observation Schedule) και DC:0-3R (The Diagnostic Classification of Mental Health and Developmental Disorders of Infancy and Early Childhood).  Η Δρ. Κλεάνθους επαναπατρίστηκε τον Ιούλιο του 2017 και για κάποιους μήνες δούλεψε στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Μακάρειου Νοσοκομείου στην Λευκωσία. Η Δρ. Κλεάνθους είναι Συνεργάτης ειδικός επιστήμονας για την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από τον Νοέμβριο του 2017 ανήκει στην όμαδα επιστημόνων που επανδρώνουν το κέντρο Resilient Lives-Centre for Social and Emotional Health στη Λευκωσία.

 

 

Ιφιγένεια Οικονομίδου - Anthia.netH κα Ιφιγένεια Οικονομίδου είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Παθολογία του Λόγου και της Ομιλίας και μετεκπαιδευθείσα στις διαταραχές σίτισης και κατάποσης. Πρόσφατα έλαβε πιστοποίηση ως θεραπεύτρια της τεχνολογίας Νευρομυικής ηλεκτρικής διέγερσης Guardian Way Tm (Biber Protocol).

Είναι μέλος του συνδέσμου Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κύπρου και  ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα της λογοθεραπείας εδώ και 10 χρόνια αναλαμβάνοντας την κλινική αξιολόγηση και θεραπεία διαταραχών επικοινωνίας και κατάποσης (γνωστές ως δυσφαγία) σε παιδιά και ενήλικες.

 

 

Neophytos TheodoridisΟ Δρ. Νεόφυτος Θεοδωρίδης αποφοίτησε απο την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2000 και απέκτησε την ειδικότητα της ψυχιατρικής στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το 2007. Aπό το 2009 διατηρεί ιατρείο στη Λεμεσό. Για τον κάθε ασθενή εφαρμόζει εξατομικευμένη προσέγγιση έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η λειτουργικότητα του ασθενή με όσο το δυνατό λιγότερες παρενέργειες, βασιζόμενος στις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπεία.

 

 

Ελένη Σιαφλιάκη - Anthia.netΗ Ελένη Σιαφλιάκη είναι εργασιακή ψυχολόγος {BSc (Ηons) in Psychology Lincoln University & MSc in Occupational/Organisational Psychology Surrey University}. Έχει εξειδικευτεί στην ψυχομετρία και είναι κάτοχος των Level A & B in Occupational Testing και Ηogan Personality Inventory Test Using. Eίναι μέλος των Βritish Psychological Society & Division of Occupational Psychology (U.K.) και έχει εργασθεί στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού σε διάφορες εταιρίες. Η επαγγελματική της εμπειρία εστιάζεται στην επιλογή, αξιολόγηση, εκπαίδευση και συμβουλευτική προσωπικού καθώς και την ψυχομετρία. Έχει διεξαγάγει έρευνες που αφορούν το εργασιακό στρες και την αντιμετώπισή του καθώς και την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και εργασιακής ζωής.
Μαζί με την Άνθια Χριστοδούλου-Θεοφίλου έχουν οργανώσει ομάδες αυτογνωσίας παρέχοντας υποστηρικτική συμβουλευτική. Εχει αρθρογραφήσει σε ποικίλα περιοδικά και έχει κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια εργασιακού χαρακτήρα. Παράλληλα με την εργασιακή της δραστηριότητα, ασχολείται με την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

 

Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου - Anthia.netΗ Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου σπούδασε Nutrition and Dieteticsστο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου (1995-1999). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε στο νοσοκομείο Whittington του Λονδίνου και αργότερα εργάστηκε ως διαιτολόγος στο νοσοκομείο Hammersmith. Ακολούθως έκανε διετές μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Surrey στο θέμα Nutritional Medicine (Θεραπευτική Διατροφή). Από το 2000 που επέστρεψε στην Κύπρο εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της στη Λεμεσό. Εργάστηκε παράλληλα για 3 χρόνια στο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Υγεία του Παιδιού. Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου και είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Γίνε ο Διαιτολόγος του εαυτού σου” που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Διόπτρα. H Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου δίνει συχνά διαλέξεις και αρθρογραφεί στον τύπο πάνω σε ποικίλα θέματα διατροφής. Το 2008 ίδρυσε με την Κάτια Κυριάκου την ιστοσελίδα : nutritioncanheal.com

 

Έμιλυ Αγαθοκλέους - Anthia.net

Η Έμιλυ Αγαθοκλέους έχει σπουδάσει αρχικά Διατροφολογία (BSc Nutrition) στο University of Surrey της Αγγλίας, συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Kings College του Λονδίνου στην Κλινική Διαιτολογία (MSc Dietetics). Κατά την διάρκεια των σπουδών της έκανε κλινική εξάσκηση για περίπου ένα χρόνο στα νοσοκομεία Guy’s and St’Thomas του Λονδίνου οπού εξασκήθηκε σε διαφόρους τομείς. Εργάζεται ιδιωτικά στο DietWise ως Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος από το Φεβρουάριο 2013 και είναι ενεργό μέλος του συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου. Παράλληλα διδάσκει μαθήματα διαιτολογίας και διατροφής στο The Limassol College και είναι διατροφολόγος της ποδοσφαιρικής ομάδας Απόλλων Λεμεσού από το 2012. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό του Απόλλωνα σχετικά για την διατροφή και τον αθλητισμό. 

 

Σάββας Σάββα - Anthia.netΟ Σάββας Σάββα σπούδασε μαγειρικές τέχνες στην Κύπρο και στην Αγγλία και εργάστηκε σε διάφορα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Κύπρου. Τώρα εργάζεται ως Banquet Chef σε 5* ξενοδοχείο στην Λεμεσό. Η ιδιαίτερη αγάπη του για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα και την εξάπλωση της, τον έκανε να συμμετάσχει σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας πολλά βραβεία. Ο Σάββας τίμησε τη χώρα του, την Κύπρο και την Κυπριακή κουζίνα όταν κέρδισε τον τίτλο του Junior Chef International. Λαμβάνοντας μέρος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κωνσταντινούπολης, ο Σάββας κέρδισε τη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι τώρα στην καριέρα του, όταν μεταξύ 35 χωρών από όλο τον κόσμο, κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο για τον “Junior Golden Chef of the Year (International) 2010”. Ο Σάββας είναι μέλος της WACS και της Euro Toques Κύπρου. Από τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφορεί στα περίπτερα το πρώτο βιβλίο μαγειρικής του Σάββα «Η μαγειρική του κυνηγού και του ψαρά».

 

Γιάννης Κερίμης - Anthia.netΟ Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γιάννης Κερίμης απέκτησε το πτυχίο του στην Διατροφολογία (BSc) απο το Arizona State University (ASU) και στη συνέχεια το μεταπτυχιακό του στη Διαιτολογία (MSc) από το Florida State University ( FSU). Είναι ιδιοκτήτης του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης by Y. Kerimis, ενώ παράλληλα είναι λέκτορας σε ιδιωτικό κολλέγιο στη Λεμεσό και αθλητικός διατροφολόγος ποδοσφαιρικής ομάδας.

 

 

Αννα Μαρία Γραμμένου - Anthia.netΗ Αννα Μαρία Γ.Γραμμένου, γεννήθηκε και κατοικεί στην Καλλιθέα Αθηνών. Έχει ρίζες στην Κέρκυρα και τον Πόντο. Σπούδασε ξενοδοχειακά  και με υποτροφίες συνέχισε τις σπουδές στην Ελβετία και Γαλλία. Έχει σταδιοδρομήσει στην τουριστική βιομηχανία και στο τέλος αυτής της πορείας ξεκίνησε μαθήματα διαδικτυακής  δημιουργικής γραφής με σκοπό ν’αποκτήσει τα εφόδια για μια νέα περιπετειώδη πορεία στον γραπτό λόγο και έκφραση. Γράφει κείμενα και στίχους απο νεαρή ηλικία. Ασχολείται ερασιτεχνικά  με το χορωδιακό τραγούδι κια την μουσική στην Χορωδία Πειραιά 1960 και ζωγραφίζει με κάρβουνο. Έχει συνεκδόσει σειρά διηγημάτων στην ΟΔΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Νο1 το 2011 και το 2014 στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ διηγημάτων. Κείμενο της έχει δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό ΜΥΡΤΙΛΟ

 

Βαλέριας Βαλέριου - Anthia.net

Βαλέριας / Άντριας Βαλέριου. Γεννήθηκε στην Λεμεσό. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας καθώς και σεμινάρια  Δημοσιογραφίας. Συνεργάστηκε με την εφημερίδα τα Νέα. Στην συνέχεια μπαίνει  στο χώρο της ραδιοφωνίας. Έχει ασχοληθεί με την παραγωγή μουσικών προγραμμάτων αλλά πολύ κυρίως με την παραγωγή και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών καθώς και προγράμματα,  συνεντεύξεων μέσα από τον Πολιτικό, κοινωνικό, ιατρικό, θρησκευτικό αλλά και πολιτιστικό χώρο. Στις εκπομπές φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς μεγάλες προσωπικότητες από τους πιο πάνω χώρους. Eκφώνηση και σύνταξη δελτίου ειδήσεων. Παραγωγός και παρουσιάστρια μιας πρωτοποριακής   εκπομπής, που είχε τον τίτλο, λίγη αγάπη και λίγη ζεστασιά προς τα άτομα της 3ης ηλικίας. Μια εκπομπή η οποία είχε συζητηθεί πολύ. Διετέλεσε υπεύθυνη μουσικών προγραμμάτων και υπεύθυνη δημοσιογραφικού τμήματος σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα έχει γράψει κείμενα για σχολές χορού, καθώς και σήματα εκπομπών, διαφημιστικών μηνυμάτων καθώς και διάφορα ραδιοφωνικά σενάρια  τα οποία είχαν μεταδοθεί στα ραδιόφωνα  και σε διάφορες εκδηλώσεις. Επίσης Σενάριο της  είχε μεταδοθεί σε τηλεοπτικό κανάλι  στην Πάφο. Είχε την ευθύνη της  παρουσίασης και διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Έχει ασχοληθεί με την συγγραφή σεναρίου και διηγημάτων. Αυτή την στιγμή,  βιβλίο της, βρίσκεται σε εξέλιξη  κι έχει να κάνει με  την περιδιάβαση του θαυμαστού κόσμου του face book. Σήμερα είναι μια από τις ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου γατιών, Βελούδινες πατούσες γιατί η αγάπη της και ο σεβασμός της, προς τις ανυπεράσπιστες αυτές ψυχές είναι μεγάλη.

 

Βελούδινες ΠατούσεςΒελούδινες Πατούσες - Anthia.net. Η Αγάπη προς τις γάτες δημιούργησε ένα όμορφο χώρο στην Λεμεσό, ένα γατώνα βασικά, εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου, μία παροχή υπηρεσιών, κάνοντας την αγάπη και την στοργή προς τις γάτες επάγγελμα.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2011 και στην αρχή η μόνη παροχή ήταν η κατ΄οικον φροντίδα των γατιών.
Μια ιδέα λοιπόν, όπου η Έλενα και η Βαλέρια πιστές και αφοσιωμένες στις γάτες τοποθέτησαν την αγάπη τους και το μεράκι τους προς αυτές.
Δημιούργησαν ένα μικρό ξενοδοχείο γατιών και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, έβαλαν την τέχνη της αγάπης, σαν σφραγίδα στα δωμάτια των βελούδινων πατουσών.
Αναλαμβάνουν την παραλαβή της γάτας σας από το σπίτι και την μεταφορά της, στους κήπους όπου στεγάζεται το μικρό ξενοδοχείο που φέρει το όνομα Βελούδινες πατούσες. Στην συνέχεια αναλαμβάνουν και την επιστροφή της στο σπίτι.
Στο τέλος της διαμονής, οι βελούδινες πατούσες, προσφέρουν ένα cd ή ένα dvd με φωτογραφίες και βίντεο με όλες τις δραστηριότητες της γάτας σας κατά την διάρκεια της παραμονής της στο χώρο των β. πατουσών.

Η κάθε γάτα έχει το δικό της δωμάτιο διαμονής, παιχνίδια, καλό φαγητό όπως μαγειρευτό κοτόπουλο με ρυζάκι καθώς και κονσερβάκι και κροκέτα επιλογής.
Μα πάνω απ΄όλα; Αγάπη…
Υπάρχει το δωμάτιο παιχνιδιών όπου οι γάτες μεταξύ τους, αν το θελήσουν οι ιδιοκτήτες τους έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και παίζουν απεριόριστα.
Αν οι ιδιοκτήτες το θελήσουν οι γάτες μπορούν να κάνουν και την βόλτα τους στους κήπους.

Για πληροφορίες στο 96381207 στην Λεμεσό.
Και στο Facebook βελούδινες πατούσες