Μια θεραπευτική άσκηση

Μια θεραπευτική άσκηση | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net
Μια θεραπευτική άσκηση | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net

Πιο κάτω ακολουθεί μια θεραπευτική άσκηση. Τα λόγια, βγαλμένα απ’ τη ψυχή μιας νεαρής θεραπευόμενής μου που ξεπέρασε την Νευρική Ανορεξία. Την συγχαίρω ιδιαίτερα που θέλησε να μοιραστεί αυτή την άσκηση στην ιστοσελίδα μας για να δώσει κουράγιο και κίνητρο σε άτομα που αντιμετωπίζουν αυτή τη σκληρή Διατροφική Διαταραχή. Εύχομαι η προσωπική αυτή μαρτυρία να συγκινήσει κι εσάς όπως συγκίνησε κι εμένα.

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου

Αποχαιρετώντας την σχολική χρονιά 2014 -2015

Αγαπητή χρονιά 2014 – 2015

Θέλω με αυτό το γράμμα μου να σε αποχαιρετήσω για τα καλά … μια για πάντα! Αρχικά πρέπει να ξέρεις ότι ήσουν η δυσκολότερη χρονιά που είχα ποτέ. Δεν θα ήθελα να ξαναζήσω ποτέ αυτό που έζησα φέτος. Τα συναισθήματα μου παρόλα’ αυτά όμως είναι ανάμικτα. Ως μια κακή χρονιά μου έδωσες  θλίψη, θυμό, πόνο, άγχος, πίεση και άλλα τόσα άσχημα συναισθήματα. Αλλά από την άλλη μ’ έβαλες να έρθω αντιμέτωπη μ’ ένα αληθινό πρόβλημα, την Ανορεξία! Μπορώ να σου πω ότι έμαθα πολλά ζώντας  μέσα σε όλο αυτό. Πρώτα απ’ όλα βίωσα ένα σοβαρό  πρόβλημα υγείας. Πράγματα που θεωρούσα δεδομένα σταμάτησαν να είναι, ωρίμασα, έγινα δυνατή, έμαθα να διαχειρίζομαι το άγχος και την πίεση. Ακόμα αγάπησα τον εαυτό μου και κατάλαβα πόσο μοναδική και ξεχωριστή είμαι.  Τέλος πάντων μετά από όλα αυτά που περάσαμε σου εύχομαι ποτέ ξανά να μην συναντήσω μια χρονιά σαν και εσένα! Έτσι λοιπόν αφού θα φύγεις έχω ένα λόγο να είμαι χαρούμενη. Σου εύχομαι να φύγεις μια για πάντα και τίποτα να μην αφήσεις πίσω σου.
Άντε γεια !!!

Δέκα βήματα για να βελτιώσεις τη σωματική σου εικόνα - Anthia.netΑπάντηση από την χρονιά 2014 – 2015

Γλυκιά μου …

Θα ήθελα να σου ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη για όλα αυτά που πέρασες! Πρέπει όμως να ξέρεις πως για όλα αυτά δεν είμαι κύρια υπεύθυνη εγώ αλλά εσύ! Μονή σου επέλεξες να αγχώνεσαι και να πιέζεσαι .Όσο για το διατροφικό πρόβλημα που αντιμετώπισες χαίρομαι που κατάφερες να το ξεπεράσεις. Χαίρομαι που κατά την διάρκειά μου έγινες πιο δυνατή και έμαθες τόσα πολλά. Επίσης χαίρομαι όχι μόνο για το ότι αγάπησες τον εαυτό σου αλλά και για το ότι δεν θα περάσεις αυτό που πέρασες αργότερα, για παράδειγμα, στις σπουδές σου. Όπως και να έχει εγώ φεύγω αλλά ΕΣΥ μένεις πιο δυνατή και σίγουρη από ποτέ! Θα σε συμβούλευα όλα αυτά να τα θυμάσαι! Όσο για τα κακά και τα άσχημα άστα σε εμένα, θα φύγουν μαζί μου. Στο υπόσχομαι ότι θα τα πάρω όλα εγώ και ποτέ μα ποτέ δεν θα τα ξαναδείς!
Αντίο !!!

Comments

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.