Οι ξηροί καρποί μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην υγεία της καρδίας! Είναι νόστιμοι και μπορείτε να τους μεταφέρετε παντού.

Όλοι οι ξηροί καρποί αποτελούν πολύ καλή πηγή των μονοακόρεστων λιπαρών που είναι όμοια με τα λιπαρά του ελαιόλαδου και που βοηθούν στη μείωση της ολικής και LDL κακής χοληστερόλης στο αίμα. Επίσης περιέχουν άλλα ακόρεστα, ωφέλιμα λιπαρά όπως ω-3 λιπαρά (κυρίως στα καρύδια) καθώς και την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε.

Είναι ιδαίτερα σημαντικοί για χορτοφάγους και κατά τις νηστείες γιατί είναι από τις λίγες φυτικές τροφές που έχουν σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή.

Τροφικές αλλεργίες | Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου | Anthia.netΠαρόλα αυτά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την ποσότητα που καταναλώνουμε γιατί είναι πλούσιοι σε λιπαρά (50%) και έτσι είναι πλούσιοι σε θερμίδες (περίπου 600-700 θερμίδες ανά 100 γρ.)

Σε μικρές ποσότητες αποτελούν πολύ καλή επιλογή για ενδιάμεσο σνακ καθημερινά (8-10 αμύγδαλα ή 5-6 καρύδια). Αποφεύγετε τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε αλάτι.

Comments