Κατά τις μέρες των καρναβαλιών το κρασί έχει την τιμητική του! Από διατροφικής πλευράς η επιστήμη έχει αναγνωρίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι το κόκκινο κρασί προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Όπως συμβαίνει με τα πάντα, φυσικά, και αυτό θέλει το μέτρο στην κατανάλωσή του, αλλά δεν υπάρχει λόγος να αποκλείουμε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί από την καθημερινότητά μας!

Κρασί και υγεία | Έμιλυ Αγαθοκλέους | Anthia.netΤα αντιοξειδωτικά που περιέχει το κόκκινο κρασί, τα λεγόμενα φλαβονοειδή, έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και τώρα οι επιστήμονες μελετούν την πιθανή προστατευτική δράση τους κατά του καρκίνου. Η αντιοξειδωτική ουσία στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη, έχει αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό, βοηθά στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, κρατώντας ανοιχτά και εύπλαστα τα αιμοφόρα αγγεία.

Η ρεσβερατρόλη βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και είναι 10 έως 20 φορές πιο ισχυρή από τη βιταμίνη Ε στην προστασία κατά της οξείδωσης της LDL («κακή» χοληστερόλη), μια διαδικασία που έχει συνδεθεί με την ανάπτυξη των καρδιοπαθειών.

Comments