(Ζητήστε τον καφέ σας βάση των διατροφικών σας στόχων)

Ο καφές από μόνος του δεν περιέχει καθόλου λιπαρά ή θερμίδες. Μερικά ροφήματα όμως περιέχουν εκτός από καφέ: γάλα, φρέσκα κρέμα ή σιρόπι. Έτσι αναλόγως αυξάνονται και οι θερμίδες.

Μερικοί τέτοιου τύπου καφέδες μπορεί να περιέχουν μέχρι και 400 θερμίδες και 20 γρ. λιπαρά ανά φλιτζάνι. Ανάλογα με τους διατροφικούς σας στόχους θα μπορούσατε να ζητήστε ένα ρόφημα με άπαχο γάλα, χωρίς κρέμα.

Ο καφές είναι από τα πιο δημοφιλή ροφήματα παγκοσμίως! Παρόλα αυτά πολλοί ανησυχούν για την επίδραση του καφέ στην υγεία μας. Πιο κάτω θα ζυγίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του καφέ με βάση τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία.Για παράδειγμα :

* Ανάλογα με το μέγεθος του ροφήματος σας αν ζητήσετε χωρίς κρέμα θα γλιτώσετε περίπου 50-110 θερμίδες και 5-11 γρ. λιπαρά.

* Αν από πλήρες γάλα ζητήσετε άπαχο γάλα, η μείωση στις θερμίδες θα είναι 120 και στα λιπαρά 10-15 γραμμάρια.

* Όταν το ρόφημα που πίνετε έχει ως βάση το γάλα τότε για 1 φλιτζάνι γάλα (300 ml) παίρνετε 10 γρ. πρωτεΐνη (περίπου 15-20% των ημερήσιων αναγκών) και 300 mg ασβεστίου (25-30% των ημερήσιων αναγκών).

Δώστε γεύση στον καφέ χωρίς θερμίδες!

Δώστε γεύση στον καφέ σας χωρίς λιπαρά ή θερμίδες προσθέτοντας βανίλια ή κανέλα. Επίσης επιλέξτε αρωματισμένους καφέδες π.χ. με γεύση φουντούκι για να απολαμβάνετε ιδιαίτερες γεύσεις χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη περιττών συμπληρωμάτων με πολλές θερμίδες.

Διαβάστε το άρθρο : ‘Τα θετικά και αρνητικά του καφέ στην υγεία μας’

 

Comments