Κατά τις νηστείες η αποφυγή του ζωικού λίπους βοηθά στη μείωση της ολικής και κακής LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών.

Συνήθως στις νηστείες υπάρχει αυξημένη κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών από πηγές όπως οι ελιές, το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, η ταχίνι και το αβοκάντο. Με αυτό το τρόπο σημειώνεται αύξηση στην HDL καλή χοληστερόλη που απομακρύνει τα λίπη από τα αγγεία και τα προστετεύει.

Η νηστεία προστατεύει την υγεία | Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου | Anthia.net

Εάν γίνει η νηστεία με προσοχή τότε μπορούμε να επιλέγουμε διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες (όσπρια, ολικής αλέσεως δημητριακά και ψωμί, βρώμη, μούσλι, φρούτα, λαχανικά).  Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των σακχάρων στο αίμα (πολύ σημαντικό στο διαβήτη), και στην καλή λειτουργία παχέος εντέρου.

Τα φρούτα αποτερλούν την πιο απλή και καλή επιλογή για τα σνακ μας και τα λαχανικά βοηθούν στο να γίνει το νηστίσιμο γεύμα πιο εύγευστο και χορταστικό. Με τα αυξημένα φρούτα και λαχανικά αυξάνεται η αντιοξειδωτική προστασία στο σώμα και βοηθούνται οι αποτοξινωτικές διαδικασίες στο σώμα, που ανάμεσα σε άλλα ενισχύεται η προστασία της καρδίας και η προστασία κατά του καρκίνου.

Comments