Μελέτες δείχνουν ότι κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών έχουμε την τάση να τρώμε περισσότερο ως αποτέλεσμα να βάζουμε κιλά πιο εύκολα!

Ένας λόγος είναι ότι το φαγητό μας βοηθά να κρατηθούμε ζεστοί. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει και η θερμοκρασία του σώματος πέφτει -αυτό στην πραγματικότητα δημιουργεί τους χειμερινούς μήνες τη λαχτάρα για τρόφιμα που θα μας ζεσταίνουν γρήγορα. Και ενώ τεχνικά οποιαδήποτε τροφή, όπως π.χ. φρούτα και λαχανικά, μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία της επιπλέον θερμότητας που ποθούμε και να ενισχύσει τον μεταβολισμό μας, τα τρόφιμα που έρχονται πρώτα στο μυαλό μας όταν κάνει κρύο είναι τα γλυκά ή τα σνακ με λίπος, ζάχαρη και αλάτι τα οποία βελτιώνουν αρκετά τη συναισθηματική μας κατάσταση.

Πρόληψη Παιδικής Παχυσαρκίας - Anthia.net

Ένας άλλος λόγος είναι ότι το χειμώνα και το φθινόπωρο αυξάνονται τα επίπεδα της ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ συγκριτικά με τους θερινούς μήνες όπου τα επίπεδα μειώνονται. Σύμφωνα με έρευνες, αυτή η ορμόνη μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του βάρους και το άνοιγμα της όρεξης.

Επιπρόσθετα, τον χειμώνα λόγω έλλειψης ηλιοφάνειας έχουμε πιο χαμηλά επίπεδα ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D (βιταμίνη η οποία συντίθεται στο σωμα με την βοήθεια του ήλιου).Έχει αποδειχθεί, ότι η βιταμίνη D βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ότι η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει στην παχυσαρκία.

Comments