Πέντε λεπτά με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου

Πέντε λεπτά με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net
Πέντε λεπτά με την Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net

1. Με την αρχή του χρόνου συνήθως βάζουμε προθεσμίες, χρονοτριβούμε όμως για την υλοποίησή τους. Οι άνθρωποι που χρονοτριβούν υποφέρουν συχνότερα από το άγχος και τις παρενέργειές του, σε σχέση με αυτούς που κάνουν τα πάντα εντός των προθεσμιών που τους δίνονται.

2. Τι προκαλεί τη χρονοτριβή; Αυτό έχει συνήθως να κάνει με τις εικόνες που φτιάχνουμε στο μυαλό μας. Για παράδειγμα, μπορεί ετοιμάζεστε για μια μετακόμιση ή να τακτοποιήσετε το αρχείο ολόκληρων μηνών που άφησε ο προηγούμενος υπάλληλος στη δουλειά ή να έχετε διάβασμα για εξετάσεις. Η αρνητική συνήθως εικόνα που βλέπετε στο μυαλό σας δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα και σπαταλάτε πολλή ενέργεια σκεφτόμενοι αυτές τις εικόνες. Και μόνο το γεγονός ότι αναβάλλετε συνεχώς τη δουλειά που πρέπει να κάνετε, σας προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο πόνο, δυσφορία, άγχος και συναισθήματα ενοχών.

3. Πώς αντιμετωπίζεται; Με το να ενεργοποιηθείτε ΤΩΡΑ!

4. Δηλαδή; Φτιάξτε έναν κατάλογο με τις δουλειές που πρέπει να κάνετε. Χωρίστε τη δουλειά σε χρονικά διαστήματα. Για παράδειγμα, αν έχετε μπροστά σας το περιθώριο ενός μήνα για μια μετακόμιση, την πρώτη εβδομάδα βάλτε στόχο να έχετε φυλάξει σε κιβώτια το 25% των αντικειμένων. Μέχρι τη δεύτερη να έχετε φυλάξει το 50% κ.λπ.

5. Υπάρχουν κι άλλες πρακτικές συμβουλές; Για να ξεκινήσετε με τις διάφορες εργασίες, μπορείτε να απαντήσετε τις πιο κάτω ερωτήσεις για διευκόλυνση του έργου σας. Ποια είναι η εργασία που πρέπει να διεκπεραιώσω; Πότε λήγει η προθεσμία; Τι χρειάζεται να κάνω για να ολοκληρώσω για παράδειγμα το 50% της δουλειάς; Τι χρειάζεται να κάνω για να ξεκινήσω και να έχω ολοκληρώσει το 25% της δουλειάς; Από πότε μέχρι πότε θα πρέπει να έχω ολοκληρώσει το 25%, 50%, 75%, ώστε να έχω ολοκληρώσει το 100% της δουλειάς στην προκαθορισμένη προθεσμία μου; Μ’ αυτή τη μέθοδο ακόμη και οι πιο δύσκολες εργασίες γίνονται ευκολότερα και χωρίς το περιττό άγχος της κωλυσιεργίας.

Comments

ΜΕΣΩphilenews.com
ΠΗΓΗΤης Αντιγόνης Σολωμονίδου Δρουσιώτου
Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.