Τι είναι η ενεργητική ακρόαση;

Τι είναι η ενεργητική ακρόαση; | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net

Είναι όταν ακούμε αυτά που μας λέει ο συνομιλητής μας με τα αυτιά της ψυχής μας. Τα οργανικά μας αυτιά από μόνα τους δεν ακούνε. Ενεργητική ακρόαση είναι όταν δείχνουμε στο συνομιλητή μας ότι τον ακούμε διατηρώντας σταθερή οπτική επαφή, κοιτώντας τον στα μάτια κι έχουμε το σώμα μας κοντά του και στραμμένο προς το μέρος του.

Τι είναι η ενεργητική ακρόαση; - Anthia.netΈτσι λαμβάνει επιβεβαίωση ότι του δίνουμε όλη την προσοχή μας. Επίσης δείχνουμε ενσυναίσθηση κουνώντας το κεφάλι μας καταφατικά ή με μικρά σχόλια που επιβεβαιώνουν στον άλλο ότι όντως τον ακούμε και ότι κατανοούμε αυτό που μας εκφράζει. Κάντε μια δοκιμή με τον/την σύντροφο ή το παιδί σας και παρατηρήστε τα αποτελέσματα.

Comments

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.