Φρένο στο στρες: Κωμικό διάλειμμα…

Κωμικό διάλειμμα | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net


Κωμικό διάλειμμα

Το γέλιο είναι ένας φυσικός μηχανισμός αποβολής του άγχους από το σώμα μας. Είναι εύκολο, δεν κοστίζει κι είναι περισσότερο αποτελεσματικό κι από αγχολυτικό φάρμακο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που γελάνε τακτικά, ζούνε περισσότερο, είναι πιο υγιείς σωματικά αλλά και ψυχικά αφού παρουσιάζουν μειωμένες πιθανότητες ν’ αναπτύξουν αγχώδεις ή καταθλιπτικές διαταραχές.

γέλιο

Φροντίστε λοιπόν να εξασφαλίζετε μερικά λεπτά γέλιου κάθε μέρα. Για παράδειγμα, δείτε μια κωμική ταινία ή αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος δείτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σας κωμικής σειράς που διαρκεί πολύ λιγότερο. Ακούστε ανέκδοτα ή το cd του λατρεμένου σας κωμικού. Διαβάστε γελοιογραφίες ή τηλεφωνήστε σ’ ένα φίλο ή μια φίλη που σας κάνει να γελάτε. Κάντε ότι είναι απαραίτητο για να γελάσετε με τη ψυχή σας. Καλή διασκέδαση!

Comments

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.