Δέκα βασικές εισηγήσεις για τη χρονιά 2014

Δέκα βασικές εισηγήσεις για τη χρονιά 2014 | Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου | Anthia.net


Αν είστε ένας από τους λάτρεις του μότο, «Νέα χρονιά, νέα αρχή», οι πιο κάτω εισηγήσεις μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Αν πάλι όχι, τότε καιρός να το σκεφτείτε και να προβληματιστείτε.

  1. Συμφιλιωθείτε με το παρελθόν σας ώστε να μην το βρείτε εμπρός σας στο μέλλον.
  2. Το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας δεν σας αφορά καθόλου.
  3. Ο χρόνος είναι γιατρός και θεραπεύει σχεδόν οτιδήποτε.
  4. Πάντα να θυμάστε: Κανείς πέρα από εσάς δεν είναι υπεύθυνος για την προσωπική σας ευτυχία.
  5. Ποτέ μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και μην τους κρίνετε. Δεν έχετε ιδέα ποιο είναι το προσωπικό τους ταξίδι.
  6. Μην αναβάλλετε κάτι για αύριο ενώ μπορείτε κάλλιστα να το διεκπεραιώσετε σήμερα. Απ’ την άλλη δε χρειάζεται να γίνουν όλες οι δουλειές σήμερα.
  7. Μην σκέφτεστε υπερβολικά. Είναι εντάξει να μην έχετε πάντα μια απάντηση για όλα. Οι απαντήσεις πολλές φορές έρχονται χωρίς να τες περιμένουμε.
  8. Όταν κάτω από υπερβολική πίεση αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι αντοχές σας εξαντλούνται μην επιμένετε. Δώστε πρώτα μερικά λεπτά διάλειμμα στον εαυτό σας. Έτσι θα επανακτήσετε τις δυνάμεις σας ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε.
  9. Πάντα να χαμογελάτε. Υπάρχει πάντα κάποιος με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σας και καταφέρνει να επιβιώνει. Οι άνθρωποι είμαστε ανθεκτικοί εκ φύσεως μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε.
  10. Η υγεία σας πρέπει να είναι πάω απ’ όλα.

Comments

Άνθια Χριστοδούλου Θεοφίλου
Ψυχολόγος, Σύμβουλος, Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach. Έχει επίσης εξειδικευτεί στη θεραπεία για την καταπολέμηση των Διατροφικών Διαταραχών (Νευρογενής Ανορεξία, Νευρογενής Βουλιμία) και της Παχυσαρκίας. Παράλληλα εξειδικεύεται στη ψυχοθεραπεία παιδιών κι εφήβων, στην παιγνιοθεραπεία και στην τραυματοθεραπεία EMDR για ενήλικες, παιδιά κι εφήβους. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας Για Την Ιθάκη το οποίο και διευθύνει. Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την τέχνη και τη δημιουργική γραφή, θεωρώντας αυτές τις μορφές έκφρασης προσωπική της ψυχοθεραπεία. Διαβάστε Περισσότερα.