Αν είστε ένας από τους λάτρεις του μότο, «Νέα χρονιά, νέα αρχή», οι πιο κάτω εισηγήσεις μπορούν να σας φανούν χρήσιμες. Αν πάλι όχι, τότε καιρός να το σκεφτείτε και να προβληματιστείτε.

  1. Συμφιλιωθείτε με το παρελθόν σας ώστε να μην το βρείτε εμπρός σας στο μέλλον.
  2. Το τι σκέφτονται οι άλλοι για σας δεν σας αφορά καθόλου.
  3. Ο χρόνος είναι γιατρός και θεραπεύει σχεδόν οτιδήποτε.
  4. Πάντα να θυμάστε: Κανείς πέρα από εσάς δεν είναι υπεύθυνος για την προσωπική σας ευτυχία.
  5. Ποτέ μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους και μην τους κρίνετε. Δεν έχετε ιδέα ποιο είναι το προσωπικό τους ταξίδι.
  6. Μην αναβάλλετε κάτι για αύριο ενώ μπορείτε κάλλιστα να το διεκπεραιώσετε σήμερα. Απ’ την άλλη δε χρειάζεται να γίνουν όλες οι δουλειές σήμερα.
  7. Μην σκέφτεστε υπερβολικά. Είναι εντάξει να μην έχετε πάντα μια απάντηση για όλα. Οι απαντήσεις πολλές φορές έρχονται χωρίς να τες περιμένουμε.
  8. Όταν κάτω από υπερβολική πίεση αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι αντοχές σας εξαντλούνται μην επιμένετε. Δώστε πρώτα μερικά λεπτά διάλειμμα στον εαυτό σας. Έτσι θα επανακτήσετε τις δυνάμεις σας ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε.
  9. Πάντα να χαμογελάτε. Υπάρχει πάντα κάποιος με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από τα δικά σας και καταφέρνει να επιβιώνει. Οι άνθρωποι είμαστε ανθεκτικοί εκ φύσεως μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζουμε.
  10. Η υγεία σας πρέπει να είναι πάω απ’ όλα.

Comments

comments